23948sdkhjf

Ny pris gives til landets bedste mejeriafdeling

Prisen gives til både discountkæder og til supermarkeder.
Kødfrie dage og kødfrie måltider bliver mere og mere populært, og i den forbindelse er mejeriprodukter en vigtig proteinkilde, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse og nævner det som en af grundene til, at organisationen nu vil kåre landets bedste mejeriafdeling.

- Vi oplever et stigende fokus på mejerikategorien i det hele taget og som produkter, der spiller ind i alle hoved- og mellemåltider fordelt på hele dagen og alle ugedage, siger Mette Gammicchia, der er jurymedlem og ansvarlig for Mejeriprisen hos Landbrug & Fødevarer.

Hun glæder sig over det stærke felt blandt de nominerede – især fordi der er tale om en ny pris.

- Vi har set et stort engagement hos butikkerne i forhold til oprindelse og friskhed. Den danske oprindelse er afgørende for kunderne, og mejeriafdelingens friskhed er vigtig som signalværdi, fordi det vidner om butikkens holdning til friskhed – også i forhold til andre kategorier, siger hun.

- Der er også kommet større fokus på økologi. Også i de butikker i de geografiske egne af Danmark, der typisk ikke er at finde på det økologiske landkort. Vi kan se, at de støt og roligt øger sortimentet af økologiske mejeriprodukter, siger Mette Gammicchia.

Den nye pris giver mulighed for, at både discountkæder og supermarkeder kan udmærke sig, da der gives en pris til begge typer kæder.

De nominerede i kategorien ’Discountkæder’ er:

Lidl, Thisted
Butikschef Thomas K. Nielsen

Kiwi, Ballerup
Butikschef Morten Caspersen og mejeri- og osteansvarlig Lau L. Christiansen

De nominerede i kategorien ’Supermarkeder’ er:

Meny, Hellerup
Butikschef Morten Østrup og osteansvarlig Thomas Fridlund

SuperBrugsen, Brøndby
Uddeler Jesper Petersen

Priserne vil blive overrakt på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11